Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη XE. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες και εστιάζονται στη νέα μάσκα, στους νέους προφυλακτήρες και στα νέα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν νέα χρώματα και νέες ζάντες αλουμινίου.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα και η οθόνη αφής μεγέθους 12,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro, το οποίο αναβαθμίζεται μέσω διαδικτύου. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια θέλει να κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού, ενώ υπάρχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, κάνουν παιχνίδι τη σύνδεση των smartphone, ενώ μπορούν να συνδεθούν και δύο κινητά ταυτόχρονα, μέσω Bluetooth.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχει ο κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 250 και 300 ίππων. Επιπλέον, υπάρχει και το ήπιο υβριδικό σύστημα, με τον κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους. Τέλος, όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.