Ανανεωμένο Subaru Impreza WRX με αυξημένη τιμή

Το Impreza WRX είναι το ενδιάμεσο μοντέλο μεταξύ του απλού Impreza και της ναυαρχίδας WRX STI. Το ιαπωνικό μοντέλο ανανεώθηκε χωρίς όμως να έχει σημαντικές αλλαγές, όμως η πιο σημαντική αλλαγή είναι αυτή της τιμής, αφού η αύξηση ξεπερνά τα 1.500$. Οι αλλαγές έρχονται στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στα LED φωτιστικά σώματα, ενώ παραμένουν τα πλαστικά προστατευτικά στα φτερά. Στο πίσω μέρος υπάρχει η πολύ λεπτή αεροτομή, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν και οι σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα bucket δερμάτινα καθίσματα, ενώ ο πήχης της πολυτέλειας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχει η κάθετη οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη από κάτω πάλι 7”. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν παιχνίδι τη σύνδεση με τα smartphone, ενώ η κεντρική οθόνη λειτουργεί και ως κάμερα οπισθοπορείας.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από καπό κρύβεται ο Boxer υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 271 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το αντίστοιχο αυτόματο CVT, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όσους βρίσκονται στην Αμερική και ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ανανεωμένο Impreza WRX θα έχει και νέα τιμή, η οποία θα ξεκινά από 31.625$. Αντίθετα η έκδοση με το CVT κιβώτιο ξεκινά από 33.475$. Σίγουρα, η αύξηση των 1.500$ στην πιο απλή έκδοση δεν είναι και ότι καλύτερο για του υποψήφιους αγοραστές. Το ανανεωμένο Impreza WRX θα είναι διαθέσιμο στις αγορές το Μάρτιο του 2023, ενώ όσοι περιμένουν έκδοση WRX STI θα απογοητευτούν, αφού όπως ανακοινώθηκε από τη Subaru για αυτή τη γενιά δεν αναμένεται να γίνει κάτι τέτοιο.