Η Citroen αποκάλυψε το ανανεωμένο C5 Aircross, το οποίο μπορεί να μην έχει μεγάλες αλλαγές, αλλά είναι ουσιαστικές. Το γαλλικό SUV θέλει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά αυτοκινήτου, μετρώντας από το 2018 περισσότερες από 260.000 πωλήσεις. Εξωτερικά δεσπόζει το λογότυπο της Citroen, ενώ τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη με δύο παράλληλες γραμμές φωτισμού που αποτελούνται από πολύ μικρά LED φώτα, ενώ φωτιζόμενο είναι το σήμα της Citroen. Επιπλέον, υπάρχουν και τα νέα φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι νέες δίχρωμες ζάντες αλουμινίου Pulsar μεγέθους 18” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση. Παράλληλα υπάρχει και το νέο Glossy Black χρώμα για τα καλύμματα των καθρεπτών δίνοντας μια άλλη αίσθηση στο χρωματισμό του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα θέλουν να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ αυτό που κερδίζει τους πάντες με την πρώτη ματιά είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τη οθόνη μεγέθους 12,3”. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και η οθόνη αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το ανανεωμένο C5 Aircross δε θα δεχθεί καμία παρέμβαση, παραμένοντας με τους γνωστούς κινητήρες που υπάρχουν ήδη. Πρόκειται για τον κινητήρα βενζίνης PureTech χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 130 ίππων και τον BlueHDi κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ και εδώ να φτάνει τους 130 ίππους.

Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε υπάρχει και η υβριδική έκδοση, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 225 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο e-EAT των 8 σχέσεων. Τέλος, στη χώρα μας το ανανεωμένο Citroen C5 Aircross αναμένεται να βρεθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.