Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς A.B.E.E., επίσημο αντιπρόσωπο των αυτοκινήτων Toyota στην Ελλάδα, ανακοινώνει πρόγραμμα ανάκλησης για 209 C-HR, με ημερομηνία παραγωγής από το Ιούνιο 2018 έως τον Αύγουστο 2018. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αριστερή και δεξιά πίσω πλήμνη τροχού (μουαγιέ), οι οποίες είναι βιδωμένες στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου µε τέσσερις βίδες η καθεμία.

Εκεί ενδέχεται µία ή περισσότερες από τις βίδες, που συγκρατούν τις πλήμνες των πίσω τροχών στον πίσω άξονα, να μην έχουν συσφιχθεί σύμφωνα µε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, κατά τη διαδικασία παραγωγής των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση, οι βίδες θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και ενδεχομένως να αποσπαστούν από την πλήμνη, προκαλώντας ζημιά στα εξαρτήματα των πίσω φρένων κατά την περιστροφή του τροχού ή και ενδεχόμενη απόσπαση του πίσω τροχού. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης των πίσω φρένων ή σε ενδεχόμενη απώλεια της ευστάθειας του οχήματος αντίστοιχα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν για τον έλεγχο και την πιθανή αντικατάσταση των οπίσθιων μουαγιέ και των ακραξονίων του οπίσθιου άξονα, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.