Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Chevrolet στην ελληνική αγορά Chevellas A.E. ανακοίνωσε σε συνεργασία με τη ∆ιεύθυνση Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, την ανάκληση 851 Captiva. Η ανάκληση αφορά σε όχημα με ημερομηνία κατασκευής από 3 Μαρτίου 2006 έως 18 Ιουλίου 2011 και με αριθμούς πλαισίου από 7Β005637 έως ΑB106462. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον κινητήρα του οχήματος, ο οποίος μπορεί να εκκινήσει από μόνος του και να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα, όταν το κλειδί βρίσκεται στη θέση κλειδώματος LOCK (OFF) του διακόπτη ανάφλεξης.

Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον υπάρχει επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων, το όχημα ενδέχεται να κινηθεί, παρόλα αυτά όμως είναι απόλυτα ασφαλές στην κίνηση του. Επιπλέον, όμως η Chevrolet έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες

  • Να αφαιρείται το κλειδί από το διακόπτη ανάφλεξης και ο οδηγός να το παίρνει μαζί του ακόμα και αν απομακρύνεται από το αυτοκίνητο για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Ο οδηγός να εφαρμόζει πάντα χειρόφρενο πριν βγει από το αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, εκτός ενός περιστατικού που σημειώθηκε στην Κροατία, χωρίς όμως δυσάρεστες συνέπειες. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν σε όποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Chevrolet επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση του προβληματικού υλικού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την Chevellas στο τηλέφωνο 210 – 5773460.