Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε. ανακοινώνει την ανάκληση 999 οχημάτων Subaru. Πρόκειται για τα Legacy με ημερομηνία παραγωγής 2010 – 2012, Impreza με ημερομηνία παραγωγής 2008 – 2011 και Forester με ημερομηνία παραγωγής 2009 – 2010. Η ανακοίνωση αφορά σε δύο ανακλήσεις.

Η πρώτη είναι για τα μοντέλα Legacy, Impreza και Forester, στα οποία ενδέχεται τα σημεία επαφής του ρελέ βοηθητικής αντλίας αέρα να κολλήσουν, επιτρέποντας την συνεχή λειτουργία της βοηθητικής αντλίας αέρα με αποτέλεσμα να ανάψει η ενδεικτική λυχνία. Η βοηθητική αντλία αέρα ενδέχεται να λιώσει και υπάρξει έντονη οσμή ή καπνός. Σε περίπτωση µη διακοπής της παροχής ρεύματος υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά σε 258 Legacy, στα οποία ενδέχεται στο κάτω κάλυμμα του μοτέρ των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων να υπάρξει παρεμβολή μεταξύ του συνδέσμου του ρελέ µε την ελικοειδή τροχαλία, προκαλώντας την υπερθέρμανση του εξαρτήματος με αποτέλεσμα να λιώσει και να προκληθεί κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Subaru επιθυμούν για το έλεγχο και την αντικατάσταση των υλικών όπου απαιτείται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν καθημερινά µε το τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης της εταιρείας ΠΛΕΙΑ∆ΕΣ MOTORS Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 – 6803390 και ώρες 09:00 – 17:00.