Ανακαλούνται επιπλέον 4.291 Volkswagen Polo, Passat, T5, up!, Fox και Crafter για τους αερόσακους

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar A.E., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των οχημάτων Volkswagen AG στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την επέκταση ανάκλησης 4.291 οχημάτων Passat, Polo, T5, up!, Fox και Crafter, με έτος παραγωγής από το 2006 έως το 2017.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα οχήματα, που διαθέτουν μετωπικό αερόσακο πλευράς οδηγού του κατασκευαστή Τakata μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, υπάρχει η πιθανότητα εξαιτίας αυξημένης υγρασίας του αέρα και διακυμάνσεων της θερμοκρασίας να προκληθεί αλλοίωση στο μέσο προώθησης (κίνδυνος ζημιάς στο κάλυμμα της γεννήτριας αερίου σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού). Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου οδηγού, ενδέχεται να αποσπαστούν μεταλλικά θραύσματα από το περίβλημα (κάλυμμα) της γεννήτριας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση της γεννήτριας αερίου/μονάδα αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Volkswagen AG στο τηλέφωνο 210-9981100 και ώρες 09:00-18:00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.