Ανακαλούνται 405 Suzuki Vitara και S-Cross

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., γενικό αντιπρόσωπο, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Suzuki στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 405 οχημάτων Vitara και S-Cross, με αριθμούς πλαισίων από TSMLYEH1S00C90695 έως TSMJYAD2S00B31114.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται ο σωλήνας του πίσω αριστερού φρένου να έχει υποστεί καταπόνηση κατά τη διαδικασία σύσφιξης στη γραμμή παραγωγής. Ως εκ τούτου μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος πρόκλησης οξείδωσης και διάβρωσης στην επιφάνεια της καταπόνησης, με αποτέλεσμα πιθανή διαρροή υγρού φρένων και μείωση απόδοσης στο σύστημα πέδησης. Ακόμη και στην ως άνω αναφερόμενη κατάσταση, το σύστημα πέδησης παραμένει λειτουργικό, ωστόσο οι οδηγοί ίσως απαιτείται να ασκήσουν περισσότερη δύναμη ενεργοποίησης στο πεντάλ πέδησης (φρένο). Κάτι τέτοιο, σε περίπτωση μη εφαρμογής της απαιτούμενης αυξημένης δύναμης ενεργοποίησης, θα είχε ως αποτέλεσμα, η απόσταση πέδησης να επιμηκυνθεί προσωρινά. Κατά συνέπεια, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων κατά τη διάρκεια λειτουργίας των οχημάτων που εμπίπτουν στην εν λόγω καμπάνια ανάκλησης και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki επιθυμούν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες (έλεγχος/αντικατάσταση σωλήνα πίσω αριστερού φρένου), χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., στο τηλέφωνο 210-3499940, η οποία λειτουργεί 24ώρες το 24ώρο.