Ανακαλούνται 3.289 SEAT Toledo, Leon, Ibiza, Alhambra και Ateca για τους αερόσακους

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των οχημάτων SEAT στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 3.289 οχημάτων Toledo, Leon, Ibiza, Alhambra και Ateca, με έτος παραγωγής από το 2015 έως το 2017.

Η συγκεκριμένη ανάκληση είναι επέκταση της 69EC, που περιλαμβάνει τα Leon (5F) και Toledo (KG) σχετικά με τον αερόσακο οδηγού. Στο νέο πρόγραμμα ανάκλησης προστίθενται 3.289 οχήματα Toledo ΝΗ, Leon 5F, Ibiza 6P, Alhambra 7N, Ateca KH (μοντέλα παραγωγής ετών 2015, 2016, 2017), πέραν των αρχικά επηρεαζόμενων 922 οχημάτων Leon (παραγωγής ετών 2013, 2014, 2015) και Toledo (παραγωγής ετών 2014, 2015).

Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού Takata, υπάρχει η πιθανότητα να προκληθεί αλλοίωση του προωθητικού υλικού λόγω υψηλής υγρασίας αέρα και μεταβολών θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση ατυχήματος και ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού, ενδέχεται θραύσματα του περιβλήματος της γεννήτριας να αποκολληθούν και κατά συνέπεια να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν μέσω email ή προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της SEAT επιθυμούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας SEAT, στο τηλέφωνο 210-6263701 ή μέσω της της ηλεκτρονικής εφαρμογής επικοινωνίας της SEAT στην ιστοσελίδα https://www.seat.gr/company/contact-us.html.