Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Volvo Cars Hellas ανακοίνωσε την ανάκληση 255 XC60, με έτος κατασκευής 2018-2019. Το πρόβλημα αφορά σε ότι  οι ηλεκτρικοί βραχίονες ανύψωσης της πόρτας του χώρου αποσκευών, ενδέχεται υπό ορισμένες συνθήκες να παγώσουν.

Αν συμβεί αυτό θα προκληθεί θόρυβος ή απώλεια κίνησης κατά την λειτουργία της πόρτας του χώρου αποσκευών υπό συνθήκες παγετού, µε κίνδυνο διαχωρισμού των βραχιόνων ανύψωσης. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη διαχωρισμό των βραχιόνων, µε το ελατήριο να αποσπάται µε σημαντική δύναμη µε κατεύθυνση προς τα πίσω, µε κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volvo επιθυμούν για να γίνει αντικατάσταση των βραχιόνων της πόρτας του χώρου αποσκευών, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volvo Cars Hellas στο τηλέφωνο 210-5794900.