Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. επίσημο αντιπρόσωπο των αυτοκινήτων Suzuki στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 2.382 οχημάτων Swift, με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη μονάδα ελέγχου των αερόσακων και των προεντατήρων των ζωνών ασφαλείας.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα χρειάζεται να πραγματοποιηθεί αναβάθμιση του λογισμικού στη μονάδα ελέγχου των αερόσακων, καθώς εξαιτίας κάποιου σφάλματος ενδέχεται να προκύψει ακούσια ενεργοποίηση του πλευρικού αερόσακου ή/και του αερόσακου κουρτίνας, καθώς και του αντίστοιχου προεντατήρα ζώνης ασφαλείας, όταν κάποια από τις οπίσθιες πόρτες επιβατών κλείσει µε υπερβολικά μεγάλη δύναμη µε το αυτοκίνητο σταματημένο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki επιθυμούν, για να για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημα τους, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210-3499940, το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.