Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Ford Motor Hellas, επίσημο εισαγωγέα των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 236 Ka+ με ημερομηνία παραγωγής από 08/09/2017 έως 18/04/2019.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, μια από τις πλεξούδες καλωδιώσεων στο χώρο του κινητήρα μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά, με πιθανό αποτέλεσμα βραχυκύκλωμα ανάμεσα στην καλωδίωση του συστήματος παρακολούθησης της μπαταρίας (BMS) και τη βάση συγκράτησης της μπαταρίας. Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ανάμεσα στην καλωδίωση του BMS και τη βάση συγκράτησης της μπαταρίας, μπορεί να εμφανιστεί καπνός κάτω από το καπό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford επιθυμούν, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης της καλωδίωσης της μπαταρίας του οχήματος, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Ford ή στο τηλέφωνο 210–4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info11@ford.com.