Ανακαλούνται 2.320 Ford στη χώρα μας

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Ford Motor Hellas, γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 2.320 Focus, C – MAX, Kuga, Mondeo, S – MAX, Galaxy και Transit Connect με ημερομηνία παραγωγής από 01/08/2012 έως 30/06/2016. Συγκεκριμένα πρόκειται για οχήματα με κινητήρες 1.000, 1.500 ή 1.600 EcoBoost κ.εκ. και μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Στα οχήματα αυτά ενδέχεται να παρουσιάσουν θραύση του πλατό του συμπλέκτη. Αυτό προκαλεί οσμές από τον συμπλέκτη και μειωμένη απόδοση του οχήματος. Στην απίθανη περίπτωση θραύσης του πλατό του συμπλέκτη, μπορεί να ακουστεί θόρυβος από την περιοχή του κιβωτίου ταχυτήτων και σε ακραίες περιπτώσεις να εκτοξευθούν θραύσματα και να χτυπήσουν εξαρτήματα στο χώρο του κινητήρα, με πιθανότητα καπνού ή και φωτιάς στην περιοχή του χώρου του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση των υλικών όπου απαιτείται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Ford ή στο τηλέφωνο 210 – 4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.