Ανακαλούνται 212 Opel Crossland X και Grandland X

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Opel Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 212 οχημάτων Crossland X και Grandland X, με έτος παραγωγής από το 2017 έως το 2018. Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτικό έλεγχο και ενημέρωση λογισμικού του συστήματος υποβοήθησης πέδησης.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα λόγω παρέκκλισης στην παραγωγή, αλλά και λόγω μόλυνσης του κυκλώματος λαδιού από σωματίδια που έχουν αποκολληθεί από τον ιμάντα χρονισμού, το όχημα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μείωση ή/και απώλεια της υποβοήθησης πέδησης με αποτέλεσμα την δυσκολία να ακινητοποιηθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης. Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμη και απαραίτητη η ενημέρωση/επικαιροποίηση λογισμικού προκειμένου να βελτιωθεί η διάγνωση στο σύστημα υποβοήθησης πέδησης και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος μείωσης ή/και απώλειας της υποβοήθησης πέδησης. Επίσης θα ελεγχθούν και τα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να καταστραφούν/φράξουν από φθορά του ιμάντα χρονισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel επιθυμούν, προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του οχήματός τους με σκοπό να βελτιωθεί η διάγνωση του συστήματος υποβοήθησης, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Opel Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210-6700550 και ώρες 09:00-17:00.