Η Γενική γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Ford στην Ελλάδα ανακοίνωσε την ανάκληση 167 οχημάτων. Πρόκειται για τα μοντέλα Mondeo, S – Max, Galaxy και Edge, με ημερομηνία παραγωγής από 3/5/2014 έως 10/3/2016. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα προσαρμοζόμενα φωτιστικά σώματα τύπου LED, τα οποία μπορεί να απενεργοποιηθούν, λόγω σφάλματος στο λογισμικό.

anaklisi ford modeo 1Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει ο χρήστης του οχήματος να κλείσει άμεσα τον διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα και να τον ανοίξει εκ νέου, ώστε τα φωτιστικά σώματα να ενεργοποιηθούν ξανά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση των υλικών χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών της Ford στο τηλέφωνο 210 – 4805620.