Ανακαλούνται 1.633 Toyota Auris, Corolla και C-HR

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς A.B.E.E., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Toyota στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 1.633 οχημάτων Auris, Corolla και C-HR, με ημερομηνία παραγωγής από το Νοέμβριο 2017 έως τον Νοέμβριο 2022.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης. Λόγω μη ενδεδειγμένης συναρμογής ορισμένων εξαρτημάτων στην εν λόγω αντλία, ενδέχεται, η λειτουργία με την πάροδο του χρόνου να επιφέρει αυξημένη καταπόνησή της. Εξαιτίας της αυξημένης αυτής καταπόνησης υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί ρωγμή στην αντλία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου και ως εκ τούτου σε πιθανότητα πρόκλησης ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος ή/και αντικατάσταση της αντλίας καυσίμου, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Toyota Ελλάς A.B.E.E., στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.