Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 127 οχημάτων Mercedes-Benz A-Class και B-Class (ΚΣ 176 και 246), με έτος παραγωγής 2013. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ψυκτικό μέσο που χρησιμοποιείται στο σύστημα κλιματισμού, το οποίο δεν αντιστοιχεί στις επίκαιρες προδιαγραφές και συνεπώς στην ισχύουσα έγκριση τύπου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν μετατροπές στο σύστημα κλιματισμού για τη χρήση του νέου ψυκτικού μέσου, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 και 00302112111597.