Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 117 ελαφρών φορτηγών Mercedes-Benz Sprinter (ΚΣ 907 και 910), με έτος παραγωγής 2019.

Στα συγκεκριμένα οχήματα διαπιστώθηκε ότι ενδέχεται να προκύψει εσφαλμένη λειτουργία των πίσω φώτων. Εάν ο περιστροφικός διακόπτης φώτων μεταβεί πολύ γρήγορα (≤ 0,5”) από μία θέση σε μία άλλη, ενδέχεται να μειωθεί σημαντικά η φωτεινότητα των πίσω φώτων. Στη χειρότερη περίπτωση, ενδέχεται να προκληθεί ολική βλάβη στα πίσω φώτα. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός θα ενημερώνονταν μόνο για την ολική βλάβη των φώτων με ένα αντίστοιχο μήνυμα στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων. Εξαιτίας αυτού, θα αυξάνονταν ο κίνδυνος ατυχήματος επειδή το όχημα δεν θα ήταν επαρκώς ορατό. Ωστόσο, η λειτουργία φωτισμού πέδησης δεν επηρεάζεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του εγκεφάλου που επηρεάζεται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 και 00302112111597.