Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Ford Motor Hellas, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση που θα οδηγήσει σε πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος, σε 1.058 Ford Ranger με ημερομηνία παραγωγής από 03/10/2016 έως 25/08/2018.

Σύμφωνα µε τον κατασκευαστή, οι εύκαμπτοι σωλήνες των μπροστινών φρένων σε ένα μικρό αριθμό οχημάτων Ford Ranger χρειάζονται αναβάθμιση µε νέου τύπου εξαρτήματα. Η παρατεταμένη χρήση σε δύσκολες συνθήκες λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση στους εύκαμπτους σωλήνες των μπροστινών φρένων, µε αποτέλεσμα τη διόγκωση ή και τη θραύση τους. Ενδέχεται να προκληθεί απώλεια υγρού φρένων, µε αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας υγρού φρένων στον πίνακα οργάνων. Αν ο οδηγός αγνοήσει την ένδειξη, ενδέχεται να αυξηθεί η διαδρομή του πεντάλ του φρένου και οι αποστάσεις φρεναρίσματος να γίνουν μεγαλύτερες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford επιθυμούν, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασης των εμπρός σωλήνων φρένων µε αναβαθμισμένα εξαρτήματα ενημέρωσης λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδας του κινητήρα, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Ford ή στο τηλέφωνο 210–4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info11@ford.com.