Η Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team προχώρησε στην αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης του αγωνιστικού αυτοκινήτου DS3, το οποίο θα κάνει τα αποκαλυπτήριά του στο Rally Πορτογαλίας το τριήμερο 21 – 24 Μαΐου. Οπτικά η νέα εμφάνιση του DS3 WRC θα έχει πλέον διαφορετικά χρώματα, τα οποία θα είναι Polar White, Perla Nera Black και Aluminuim Grey, ενώ θα υπάρχουν πράσινες πινελιές κάτω από τους προβολείς, γύρω από τους προφυλακτήρες και στην πίσω αεροτομή.

wrc citroen ds3 2Εκτός της αλλαγής των χρωμάτων έχει γίνει ανασχεδιασμός στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, το οποίο προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Προκειμένου να ξεχωρίζει το μοντέλο του κάθε οδηγού, αποφασίστηκε από την ίδια την ομάδα να επιλέξουν οι ίδιοι το χρώμα στον ουρανό του αυτοκινήτου. Έτσι, ο Kris Meeke επέλεξε λευκό χρώμα, ο Mads Ostberg γκρι και ο Khalid Al Qassimi κόκκινο.

Μετά τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο DS3 WRC για το Rally του Monte Carlo έρχεται μια νέα σειρά βελτιώσεων, η οποία θα διαθέτει ημιαυτόματο κιβώτιο ελέγχου, πίσω αεροτομή με κάθετα πτερύγια και ανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση. Επιπλέον, όπως ήδη προαναφέραμε, άλλαξε το εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο διαθέτει νέο προφυλακτήρα και μαρσπιέ, βελτιώνοντας την αεροδυναμική απόδοση με τη μείωση της έλξης και την αύξηση της κάθετης δύναμης.