Αλλαγές στο πρόγραμμα των Sprint της Formula 1

ByXenofwntas

10/02/2024 ,

Λίγο πριν την έναρξή της νέας σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, αποφασίστηκαν αλλαγές στα Sprint, αλλά και στους κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα σε συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ αυτών, ο CEO και πρόεδρος Stefano Domenicali, αλλά και ο Νικόλας Τομπάζης, αποφασίστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Έτσι την Παρασκευή όταν υπάρχει Sprint Race θα γίνεται το FP1 και οι Κατατακτήριες Δοκιμές του Sprint Race και το Σάββατο θα ακολουθεί πρώτα ο αγώνας του Sprint Race και ύστερα οι Κατατακτήριες Δοκιμές του αγώνα της Κυριακής. Την Κυριακή θα παραμένει κανονικά ο αγώνας. Υπενθυμίζουμε πως οι δύο πρώτοι αγώνες θα γίνουν Σάββατο, όποτε το ολόκληρο το πρόγραμμα μεταφέρεται μια μέρα πίσω.

Επιπλέον, οι οδηγοί λόγω του μεγάλου προγράμματος των 24 αγώνων θα έχουν στη διάθεση τους τέσσερις κινητήρες και όχι τρεις που ήταν μέχρι και το 2023. Παράλληλα, αλλαγή θα γίνει και στο DRS, όπου οι οδηγοί θα το έχουν στη διάθεση τους από το δεύτερο γύρο και όχι από τον τρίτο. Τέλος, το ίδιο θα συμβαίνει και μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα σε περίπτωση είσοδό του από κάποιο αγωνιστικό συμβάν.