Το νέο Ford Focus βρίσκεται αρκετό καιρό στην αγορά αυτοκίνητου και για αυτό το λόγο οι Αμερικάνοι του έκαναν κάποιες μικρές αλλαγές, ενώ ταυτόχρονα αποκτά και ήπιο υβριδικό σύστημα. Το αμερικάνικο μοντέλο ακολουθεί τα χνάρια των Puma και Fiesta και αποκτά και αυτό το ήπιο υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt, το οποίο συνεργάζεται με τον 3κύλινδρο EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 125 και 155 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 24,4 κιλά.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα δουλεύει με μία ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια, η οποία παίρνει κίνηση μέσω ενός ιμάντα, ενώ ανακτά την ενέργεια μέσω του φρεναρίσματος. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μείωση στην κατανάλωση καυσίμου φτάνει το 17%, με τη μέση να είναι 5,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 93 γρ/χλμ.

Εκτός όμως της αλλαγής στο μηχανικό κομμάτι υπάρχει ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3”, ο οποίος τοποθετήθηκε πρώτα στο νέο Kuga. Επιπλέον, υπάρχει η νέα έκδοση του Focus Connected, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3, με την οθόνη αφής μεγέθους 8” και η βάση ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου. Εκτός όμως από αυτά υπάρχει και το FordPass Connect, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει εξ αποστάσεως μέσω του smartphone κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Οι εκδόσεις Focus ST-Line και Focus Active προσφέρουν περισσότερο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, Dual Zone Electronic Automatic Temperature Control, μεσαίο καθρέπτη με λειτουργία αυτόματης σκίασης, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Το Ford Focus είναι ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα μέσα στο χρόνο. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τη ζήτηση που έχει. Η Ford γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για να κρατήσει και να μεγαλώσει το αγοραστικό κοινό της. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς το Focus είναι μια άριστη επιλογή για αγορά.