Η Giulietta όπως γνωρίζουμε όλοι σε λίγο καιρό θα σταματήσει να υφίσταται στην αγορά αυτοκίνητου, αφού η Alfa Romeo θα ολοκληρώσει την παραγωγή της αντικαθιστώντας την με την Tonale. Πριν από αυτό όμως οι Ιταλοί δημιούργησαν μια ειδική έκδοση με την ονομασία Giulietta Finale Edizione για να την αποχαιρετήσουν όπως της αξίζει.

Η ειδική αυτή έκδοση προσφέρεται σε τρία χρώματα Alfa White, Anodized Blue και Magnesium Grey Matte, ενώ διαθέτει κίτρινες πινελιές εμπρός και πίσω. Επιπλέον, υπάρχουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η εξάτμιση της Magneti Marelli και οι σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

Εσωτερικά οι μόνες διαφορές που υπάρχουν είναι οι κίτρινες ραφές στα καθίσματα, το κίτρινο χρώμα στο τιμόνι και το κίτρινο λογότυπο της Giulietta στα πατάκια. Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο TBi κινητήρας χωρητικότητας 1,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 34,6 κιλά.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού ανακοινώθηκε από την Alfa Romeo πως θα κυκλοφορήσουν πολύ περιορισμένες μονάδες της Giulietta Finale Edizione, εκ των οποίων οι 35 θα είναι για την αγορά της Αυστραλίας. Όσο για την τιμή; Στην αγορά της Αυστραλίας θα κοστίζει 37.865$.