Το WRC φαίνεται πως ολοκληρώνεται με άδοξο τρόπο για φέτος, αφού το Rally Αυστραλίας που ήταν να διεξαχθεί 14 με 17 Νοεμβρίου ακυρώθηκε λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Η Νέα Νότια Ουαλία αντιμετωπίζει τις χειρότερες συνθήκες πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αφού οι συνθήκες σε ορισμένες περιοχές χαρακτηρίζονται καταστροφικές.

Ο πρόεδρος του Rally Αυστραλίας Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ακύρωση ήταν αναπόφευκτη, αφού έπρεπε να φροντίσουν περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες που θα βρίσκονται σε όλες τις θέσεις για τον αγώνα. “Λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα και την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στο Rally και φυσικά την ευρύτερη κοινότητα, δε χρειάζεται να διεξαχθεί ο αγώνας”.

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα που κάλυπτε μια μειωμένη διαδρομή περίπου 90 χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει πολλαπλές διαδρομές σε τέσσερα στάδια, συμπεριλαμβανομένης της σούπερ ειδικής στην προκυμαία της Coffs Harbour, αλλά και πάλι είναι αδύνατον να γίνει ο αγώνας.

Φυσικά, η FIA και οι διοργανωτές του WRC δε θα μπορούσαν να μη συναινέσουν σε μια τέτοια απόφαση, αφού πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή και ο αθλητισμός είναι κάτω από αυτή. Επομένως, όπως δείχνουν τα πράγματα το ραντεβού του WRC ανανεώνεται για τον Ιανουάριο του 2020 στο Monte Carlo.