Το τελευταίο καιρό τα σενάρια για την είσοδο της Michelin στην F1 είχαν φουντώσει. Η θέση του Ecclestone είναι ξεκάθαρη με το μεγάλο αφεντικό της F1 να θέλει να παραμείνει η Pirelli. Όμως το συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία λήγει με το τέλος του 2016 και κανείς δε γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει. Ωστόσο η FIA έχει ανοιχτή την περίοδο την οποία δέχεται προσφορές σχετικά με τα ελαστικά, η οποία λήγει στις 17/06.

f1 michelin 2Οι Ιθύνοντες της Γαλλικής Michelin προχώρησαν σε πρόταση συμμετοχής τους στην F1, αν και οι πιθανότητες μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50 – 50 για να εισέλθουν στο χώρο ως επίσημοι προμηθευτές ελαστικών. Ο Pascal Couasnon δήλωσε στο Motorsport.com “Δίνουμε στον εαυτό μας την πιθανότητα να αλλάξουμε το άθλημα της F1. Έχουμε τις ιδέες μας και έχουμε μιλήσει με τις ομάδες. Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε τι θα συμβεί και αν η αίτηση μας γίνει δεκτή τότε συζητάμε και το ενδεχόμενο για ελαστικά διαμέτρου 18 ιντσών”.

Αν τελικά η Michelin εισέλθει στη Formula 1, τότε αναμένεται να αλλάξουν πολλά στο θέμα τον ελαστικών, όμως ο Ecclestone είναι ήδη αρνητικός στην ιδέα. Το μόνο που απομένει είναι αν θα υπερισχύσει η απόφαση του Ecclestone ή των άλλων μελών της FIA που είναι υπέρ της Michelin.