Η επιλογή της ασφάλειας για το αυτοκίνητο μας πλέον έχει πολλές εταιρείες και τα ασφάλιστρα κυμαίνονται ανάλογα την αξία του αυτοκινήτου. Κάποιες από αυτές μάλιστα ασφαλίζουν και τα έξτρα που μπορεί να έχουμε βάλει. Για όσους δε θέλουν και πολλά, υπάρχουν αρκετές ασφαλιστικές, οι οποίες προσφέρουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα.

Όμως όπως φαίνεται αυτό αποτέλεσε μονόδρομο στην κρίση, αφού αν συνεχίσουν έτσι σε λίγο καιρό δε θα είναι βιώσιμες. Όπως όλα δείχνουν από τις αρχές της νέας χρονιάς τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν μέχρι και 20%. Ο κλάδος κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μην ξεπεράσει η άνοδος το 10% ή 15%, αλλά αυτό μπορεί να είναι ανέφικτο ανάλογα τι θα γίνει και με τα ανασφάλιστα, που θεωρητικά είναι νέοι πελάτες για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σίγουρα μια ακόμη αύξηση θα επιβαρύνει τις μετακινήσεις αφού για να βγουν τα χρήματα των αυξήσεων αναγκαστικά θα κοπούν από κάτι άλλο. Από την άλλη πλευρά όμως οι ασφαλιστικές έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν όσο μπορούν αν και κατά πλειοψηφία δεν νοιάζονται και τόσο για τα ανταλλακτικά, αφού πλέον σε κάποιες περιπτώσεις στρέφονται και στην αγορά των μεταχειρισμένων.