Η οικογένεια των Z της Nissan συμπληρώνει 50 χρόνια και η ιαπωνική εταιρεία το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας ένα επετειακό μοντέλο. Πρόκειται για το 370Z 50th Anniversary Edition. Η επετειακή έκδοση βασίζεται στο 370Z Sport και ο βασικός χρωματισμός είναι το λευκό και το κόκκινο, το οποίο προέρχεται από το αγωνιστικό ΒRE-Datsun 240Z.

Βέβαια για όποιον θέλει υπάρχει και δεύτερη επιλογή με ασημί-μαύρο. Το κόκκινο η μαύρο χρώμα βρίσκεται στο καπό, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στα πλαϊνά, καθώς και στις πόρτες με δύο λωρίδες. Αυτό που ίσως να λείπει για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι η πίσω αεροτομή, ενώ οι ζάντες παρέμειναν οι ίδιες με τις άλλες εκδόσεις.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια ήταν κάτι αναμενόμενο, με το δέρμα από Alcantara να είναι εμφανές στα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων. Φυσικά και εδώ το κόκκινο χρώμα έχει την τιμητική του, ενώ υπάρχει και ειδική πλακέτα που να αναγράφει την έκδοση “50th Anniversary Edition”. Επιπλέον, το ηχοσύστημα της Bose προσφέρει τον τέλειο ήχο.

Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 332 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχει και των αυτόματο των 7 σχέσεων, με τις αλλαγές να γίνονται σε λιγότερο από 0,5”.

Το Nissan 370Z 50th Anniversary Edition σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο, αφού είναι ένα αυτοκίνητο που έχει τη δική του προσωπικότητα αλλά και αξία. Εμείς θα θέλαμε να το οδηγήσουμε. Εσείς; Τι λέτε αξίζει;