Η αρχή στη Κρήτη. Με τη διεξαγωγή του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ Rally Κρήτης, ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally Ασφάλτου καθώς και του Κυπέλλου Rally Κρήτης 2024. Το 45ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης 2024 θα αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα του θεσμού, καθώς και του Κυπέλλου Rally Κρήτης και θα διοργανωθεί από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης το διήμερο 25 & 26 Μαΐου.

Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει 8 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 70,96 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν δύο επαναλαμβανόμενα περάσματα από την Ειδική Διαδρομή “Ποταμιές”, ενώ τη Κυριακή το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει τις Ειδικές Διαδρομές “Κεράσια” και “Αυγενική” που θα διεξαχθούν τρεις φορές, έκαστη.

Ο αγώνας διεξάγεται με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου, με την στήριξη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Αρωγοί και πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν επίσης και οι Δήμοι Χερσονήσου και Γόρτυνας. Στο πλευρό του Σωματείου βρίσκονται για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διοργάνωση του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ Rally Κρήτης.

Ο αγώνας ξεκινάει με την πανηγυρική εκκίνηση την Παρασκευή 24/05/2024, από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Το αγωνιστικό σκέλος θα ξεκινήσει το Σάββατο 25 Μαΐου στις 15:00 στο χώρο του Service Park, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η. Κλειστό γυμναστήριο Λίντο). Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και η γραμματεία του αγώνα.

Στη σελίδα του Α.Ο.Κρήτης στο Facebook ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις και πληροφορίες για το 45ο Η&Κ ΑΕΒΕ Rally Κρήτης: https://www.facebook.com/aokkritis, Όπως και στο επίσημο site: www.aokkritis.gr, 45ο Rally Κρήτης.

ΑΟΚ

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6940435187

email: aokkritis@gmail.com

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ικάρου 138, Πόρος Ηράκλειο Κρήτης, 71307

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00-14:00