Το Σάββατο και την Κυριακή 23-24 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει τον αγώνα “43ο Rally Αχαιός”, που προσμετρά στο Κύπελλο Rally Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο Πρωτάθλημα Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων. Σε νέα μονοπάτια θα βρεθεί ο αγώνας αφού η Ειδική “Χαλανδρίτσα” μήκους 12,5 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί τρεις φορές, με το φιλόξενο και γραφικό Δημοτικό Διαμέρισμα Χαλανδρίτσας, να φιλοξενεί το Service Park και να είναι το επίκεντρο του αγώνα στον Δήμο Ερυμάνθου, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η ειδική διαδρομή του αγώνα, τρεις (3) φορές επαναλαμβανόμενη, θα ξεκινάει από το Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας με προορισμό το χωριό Θωμαίικα, όπου λίγο πριν την είσοδο του χωριού θα πέφτει η καρό σημαία του τερματισμού. Μετά τα Θωμαίικα ακολουθεί απλή διαδρομή προς Βεταίικα, Δεμέστιχα, Αγρίδι και μέσω της Ε.Ο. Πατρών-Καλαβρύτων και πάλι στην Χαλανδρίτσα.

Το Service Park θα διεξαχθεί στον κεντρικό δρόμο του χωριού Χαλανδρίτσα. Η Ειδική Διαδρομή “Χαλανδρίτσα 1” θα έχει ωράριο εκκίνηση πρώτου αυτοκινήτου την Κυριακή 24/09/2023 και ώρα 08:45, ενώ ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 24/09/2023 και ώρα 15:30 (τα ωράρια ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με των αριθμό συμμετοχών και τις γενικότερες συνθήκες). Η Οργανωτική Επιτροπή σύντομα θα ανακοινώσει με σχετικά Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις και άλλες λεπτομέρειες αλλά και διευκολύνσεις για πληρώματα, ομάδες και θεατές.