Από τις Ειδικές Διαδρομές του Πηλίου του 41ου Rally Κένταυρος θα ξεκινήσει το φετινό Κύπελλο Rally Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος. Το φετινό 41ο Rally Κένταυρος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις  30 και 31 Μαρτίου 2024 στις υπέροχες  διαδρομές του βουνού των Κενταύρων. Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α. Βόλου) έχοντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου καθώς και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Λέσχης και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα στη περιοχή της Μαγνησίας.

Η φετινή έκδοση του αγώνα αξίζει να σημειωθεί πως έχει διαφορετική χάραξη και περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 40,30 αγωνιστικών χιλιομέτρων, προσφέροντας οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους θεατές φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και των αγώνων Rally γενικότερα.

Το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο χώρο του Ι.ΚΤΕΟ Βόλου (4ο χιλιόμετρο Βόλου-Λάρισας) από τις 13:00 έως τις 16:00. Την Κυριακή 31 Μαρτίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου, θα δοθεί στις 09:30 το πρωί από τον Παλιό Σταθμό του ΟΣΕ στην Αγριά, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο χωριό των Αφετών. Ο χώρος του Service Park θα βρίσκεται στο χωριό Αφέτες, όπου και η απονομή των επάθλων η οποία θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη και γραφική  πλατεία του χωριού.

Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής θα γίνονται έως το Σάββατο 30 Μαρτίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Τονίζεται ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ. και να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχών, ξεκινούν την Δευτέρα 11 Μαρτίου και τελειώνουν  την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 23:59. Δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ. Είναι σαφής η υπενθύμιση προς τους συμμετέχοντες για την έγκαιρη νέα έκδοση αγωνιστικής άδειας για το 2024.

Αναλυτικό Πρόγραμμα, χάρτες και ωράριο ειδικών διαδρομών θα ακολουθήσουν σε νεότερο Δελτίο Τύπου. Ραντεβού στο βουνό των Κενταύρων λοιπόν, στις 30-31 Μαρτίου για τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος.