Οι προετοιμασίες για την 22η Ανάβαση Κύμης 2024 “Γιάννης Ηλιόπουλος”, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου έχουν ξεκινήσει. Το Αθλητικό Σωματείο Start Line μαζί με τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, συνεργάζονται και φέτος αρμονικά ώστε να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα σε αγωνιζόμενους και θεατές. Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αγαπηθεί από τους αγωνιζόμενους και τους θεατές.

Τη φετινή χρονιά ωστόσο η Ανάβαση Κύμης πρωτοπορεί καθώς για πρώτη φορά σε αγώνα ανάβασης θα δούμε αγωνιστικά αυτοκίνητα Crosscar να προσπαθούν να σταματήσουν τα χρονόμετρα ταχύτερα από κάθε άλλου είδους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar μπαίνει δυνατά και στις αναβάσεις καθώς στον δεύτερο γύρο της χρονιάς θα δούμε τους πρωταγωνιστές του θεσμού να μάχονται αυτή τη φορά σε ασφάλτινο και όχι χωμάτινο τερέν.

Οι 52 στροφές της φημισμένης ανάβασης, η ανοιξιάτικη πανέμορφη Κύμη αλλά και οι ποιοτικές συμμετοχές οι οποίες αναμένεται να γεμίσουν την λίστα συμμετοχής είναι κάποιοι από τους λόγους, για να επισκεφθεί κάποιος την κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει και λήγουν την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 23:59, με τους ενδιαφερόμενους να δηλώνουν συμμετοχή στην 22η Ανάβαση Κύμης 2024 “Γιάννης Ηλιόπουλος” μέσω Σ.Δ.Δ.Α. (www.e-omae-epa.gr).

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο τηλέφωνο: 6908805068 & 6944308148.

Πρόγραμμα: 22η Ανάβαση Κύμης 2024 “Γιάννης Ηλιόπουλος”

  • Λήξη Συμμετοχών: Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 23:59 (Μέσω Σ.Δ.Δ.Α.).
  • Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 25 Μαΐου, ώρα 09:30-11:30 (Γραμματεία Τ. Ε./Λιμάνι Κύμης).
  • Χρονομετρημένες Δοκιμές: Σάββατο 25 Μαΐου, ώρα 12:30.
  • Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 26 Μαΐου, ώρα 11:30.
  • Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Μαΐου, μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους (στον χώρο του Parc Ferme).
  • Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Μαΐου, μετά το τέλος του αγώνα (κεντρική πλατεία Κύμης).