Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης διοργανώνει τον αγώνα με τίτλο “Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ” που θα διεξαχθεί το διήμερο 30-31 Μαρτίου 2024 και αποτελεί τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Κρήτης. Ο αγώνας διεξάγεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στο πλευρό του Σωματείου βρίσκονται για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διάρκεια του αγώνα. Μεγάλος χορηγός του αγώνα για ακόμα μία φορά η εταιρεία Η&Κ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η διαδρομή της Ανάβασης έχει μήκος περίπου 3,08 αγωνιστικών χιλιομέτρων και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μετά την πλατεία Νεαπόλεως προς Ζένια στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Η αφετηρία της ειδικής είναι στο χωριό Αμυγδάλοι και ο τερματισμός στην είσοδο του χωριού Ζένια, όπου είναι και ο χώρος επιτηρούμενης στάθμευσης. Το Σάββατο 30 Μαρτίου , από τις 08:00 έως τις 10:00, θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα στο χώρο των Pits, ένα χιλιόμετρο πριν την αφετηρία της διαδρομής.

Ακολουθεί ο χώρος του PreRace και της προθέρμανσης ελαστικών (Warm Up), μήκους 700 μέτρων μέχρι την αφετηρία της διαδρομής. Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11:00. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:00. Ο δρόμος για τους θεατές κλείνει 60’ πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου και τις δύο ημέρες (Σάββατο 30 Μαρτίου 10:00, Κυριακή 31 Μαρτίου 10:00), 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Αμυγδάλοι έως το χωριό Ζένια.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στην Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ ξεκινά τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (https://www.omae-epa.gr).

Πρόγραμμα

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 08:00 έως τις 10:00, θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα στο χώρο των Pits, ένα χιλιόμετρο πριν την αφετηρία της διαδρομής.

Ακολουθεί ο χώρος του PreRace και της προθέρμανσης ελαστικών (Warm Up), μήκους 700 μέτρων μέχρι την αφετηρία της διαδρομής.

Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11:00.

Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:00

Ο δρόμος για τους θεατές κλείνει 60’ πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου και τις δύο ημέρες (Σάββατο 30 Μαρτίου 10:00, Κυριακή 31 Μαρτίου 10:00), 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Αμυγδάλοι έως το χωριό Ζένια.

Επικοινωνία

Λεωφόρος Ικάρου 13, Ηράκλειο Κρήτης

aokkritis@gmail.com

6976897007

website: aokkritis.gr

Facebook: https://www.facebook.com/groups/aokritis/