Τίτλοι τέλους για τη Marussia

ByXenofwntas

16/11/2014
Τίτλοι τέλους για τη Marussia

marussia 1Η Marussia φαίνεται ότι γράφει το οριστικό τέλος της ιστορίας της στην F1. Μετά το ατύχημα του Jules Bianchi, βγήκαν όλα τα προβλήματα στην επιφάνεια για τη βρετανική ομάδα. Μπορεί εδώ και λίγο καιρό να υπήρχε Ρώσος επενδυτής, όμως η Marussia δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τα προβλήματα ρευστότητας. Έτσι λίγες ημέρες πριν ανακοινώθηκε και επίσημα το τέλος της Marussia F1 Team.

Ο διαχειριστής της ομάδας Geoff Rowley δήλωσε “Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τόσους φίλους, τόσο στο Βρετανικό, αλλά και στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, να πρέπει να σταματήσει τη δραστηριότητά της και να κλείσει τις πόρτες της. Ενώ η ομάδα έκανε σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης περιόδου λειτουργίας της, δυστυχώς, δε βρέθηκε λύση που θα μπορούσε να επιτρέψει στην επιχείρηση να συνεχίσει με τη σημερινή της μορφή. Οι κοινοί διαχειριστές θα συνεχίσουν με τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και θα διαθέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, με τον καλύτερο τρόπο, για τα συμφέροντα όλων των πιστωτών”.

Αποτέλεσμα είναι να βρεθούν στο δρόμο 200 και πλέον εργαζόμενοι της ομάδας, με τους υπευθύνους να τονίζουν πως όλοι θα αποζημιωθούν στο έπακρο. Η Marussia πλέον αποτελεί παρελθόν από το δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ του κόσμου, δείχνοντας πως τελικά πως υπάρχει κρίση και σε αυτό, παρά τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για τις μεταγραφές των πιλότων.