Ο ταύρος στο φυσικό του περιβάλλον

ByXenofwntas

17/11/2013

Το Τέξας φημίζεται για τους ταύρους του και εκεί απλά ο Sebastian Vettel με το δικό του έκανε αυτό που δεν έχει κάνει άλλος σημειώνοντας την 8η συνεχόμενη νίκη του. Ο Romain Grosjean κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα τερμάτισε δεύτερος ανεβαίνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο των νικητών και ο Mark Webber ολοκλήρωσε τις τρείς πρώτες θέσεις.

Η εκκίνηση ήταν συναρπαστική με την πρώτη τριάδα να μάχεται για το ποιός θα μπει πρώτος στην πρώτη στροφή με το Sebastian Vettel να χάνει την πρωτιά για λίγο από τον ομόσταβλο του Mark Webber. Η τάξη όμως αποκαταστάθηκε μπαίνοντας τα μονοθέσια στην πρώτη στροφή. Άτυχη στιγμή για τον Sutil που εγκατέλειψε στον 2ο γύρο σε έξοδο που είχε διαλύοντας το μονοθέσιο του.

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο κάθε πιλότος έδινε τη δική του μάχη, αλλά αυτή που τράβηξε τα βλέμματα ήταν μεταξύ των Grosjean, Webber για τη δεύτερη θέση. Ο Αυστραλός πίεζε τον Γάλλο πιλότο της Lotus, δεν μπόρεσε παρ’ όλα αυτά να τον περάσει, μένοντας απογοητευμένος στην τρίτη θέση.

Στη μάχη των κατασκευαστών η Mercedes διατήρησε την δεύτερη θέση αφού ο Lewis Hamilton κράτησε πίσω του τον Fernando Alonso και όπως φαίνεται δύσκολα θα χάσει τη θέση της από τη Ferrari στον τελευταίο αγώνα της Βραζιλίας. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν στη Βραζιλία ο Sebastian Vettel θα ισοφαρίσει τις 9 συνεχόμενες νίκες που κρατάει από το 1953. 

Οι πρώτοι δέκα του αγώνα:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο
1. Sebastian Vettel Red Bull Racing – Renault
2. Romain Grosjean Lotus – Renault
3. Mark Webber Red Bull Racing – Renault
4. Lewis Hamilton Mercedes
5. Fernando Alonso Ferrari
6. Nico Hulkenberg Sauber Mercedes
7. Sergio Perez McLaren – Mercedes
8. Valtteri Bottas Williams – Renault
9. Nico Rosberg Mercedes
10. Jenson Button McLaren – Mercedes