Χωρίς καμία ασφάλεια τα αυτοκίνητα στην Ινδία

ByXenofwntas

03/02/2014

Αν ποτέ τύχει να πάρετε την απόφαση για μόνιμη μετεγκατάσταση στην Ινδία, τότε καλού κακού πάρτε και το αυτοκίνητο σας μαζί, γιατί στην εν λόγω χώρα η ασφάλεια των αυτοκινήτων είναι μηδενική. Αυτό απέδειξαν τα τεστ ασφαλείας που ανακοίνωσε ο οργανισμός Global NCAP, δοκιμάζοντας πέντε μοντέλα των κατηγοριών Α και Β, τα οποία δυστυχώς μηδενίστηκαν.

Τα πέντε μοντέλα που δεν πέρασαν τα τεστ των δοκιμών είναι τα Suzuki Maruti Alto 800, Tata Nano, Ford Figo, Hyundai i10 και το Volkswagen Polo. Όλα δοκιμάστηκαν σε μετωπική σύγκρουση με σταθερή ταχύτητα 64 χλμ/ώρα, προσκρούοντας σε σταθερό αντικείμενο. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά, αφού όλα μηδενίστηκαν, χωρίς να λάβουν ούτε ένα αστέρι. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως κανένα μοντέλο δεν είχε αερόσακους.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Max Mosley δήλωσε χαρακτηριστικά “Τα επίπεδα ασφαλείας στην Ινδία είναι 20 χρόνια πίσω από τα αντίστοιχα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική”. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα Suzuki Maruti Alto 800, Tata Nano και Hyundai i10 είχαν σοβαρά προβλήματα στη στιβαρότητα, ενώ ακόμα και με την παρουσία αερόσακων, πάλι θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Τα Ford Figo και Volkswagen Polo τα πήγαν καλύτερα, αφού σε περίπτωση αερόσακων τα πράγματα δε θα ήταν τόσο άσχημα για τους επιβάτες.