Στα μέσα του περασμένου μήνα και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Acura παρουσίασε ένα concept μοντέλο, το XTomi Design, πάνω στο οποίο επρόκειτο να βασιστεί το νέο TLX, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του αργότερα μέσα στη χρονιά.

Παρόλο που ο σχεδιασμός του νέου TLX δεν αναμενόταν διαφορετικός από αυτά που έχουμε συνηθίσει από την Acura, το concept Χ-Tomi Design, είχε υιοθετήσει μερικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, όπως οι ζάντες αλουμινίου, τα εμπρός φωτιστικά σώματα αλλά και το σχήμα των καθρεπτών.

Το νέο TLX αν και θα είναι περίπου 10 εκατοστά μικρότερο από το TL, θα διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο μήκους 2,77 μέτρα. Μηχανικά οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ο 4κύλινδρος χωρητικότητας 2,4 λίτρων και ο V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων. Τα κιβώτια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων για τον κινητήρα των 2,4 λίτρων, ενώ ο V6 θα συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

Για τα μοντέλα με τον V6 κινητήρα, προσφέρεται το νέο σύστημα τετρακίνησης της Acura, το Super-Handling All-Wheel-Drive, ενώ οι προσθιοκίνητες εκδόσεις εφοδιάζονται με το σύστημα νέας γενιάς Precision All-Wheel-Steer. Σημαντικός είναι και ο προσανατολισμός της Acura προς την ασφάλεια μιας και το νέο TLX πρόκειται να εφοδιαστεί με αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το Adaptive Cruise Control, το Lane Keeping Assist System, το Forward Collision Warning και το Collision Mitigation Braking.

Αν και το μοντέλο αναμένεται να μείνει μόνο στην αμερικανική αγορά, οι άνθρωποι της Acura δεν ανακοίνωσαν τίποτα αναφορικά με τις εκδόσεις, τις επιδόσεις και τις τιμές.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας