Φρεσκάρεται το Opel Meriva

ByXenofwntas

19/01/2014

Το compact πολυμορφικό Opel Meriva ανανεώνεται τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά και πλέον εξοπλίζεται με νέο πετρελαιοκινητήρα. Το ανανεωμένο πολυμορφικό της γερμανικής εταιρείας έκανε πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες που διεξάγεται 14-26 Ιανουαρίου.

Εξωτερικά βλέπουμε ότι η μορφή του μοιάζει περισσότερο με το Insignia με τα εμπρός φώτα ημέρας και τα LED φωτιστικά σώματα. Επίσης αυτό που του δίνει μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση είναι οι πινελιές χρωμίου στους προβολείς ομίχλης και στη μάσκα. Η κομψή του μορφή αναδεικνύεται μέσα από την κυματοειδή σχεδίαση, με το μεγαλύτερο πίσω παράθυρο που προσφέρει καλύτερη ορατότητα σε μικρά παιδιά ή τους ενήλικες που επιβαίνουν στα πίσω καθίσματα. Τέλος, η εξωτερική σχεδίαση κλείνει με τις αντίθετα ανοιγόμενες (FlexDoors) πίσω πόρτες, προσφέροντας εύκολη είσοδο στο όχημα.  

Αυτό που αλλάζει τελείως το Opel Meriva είναι η νέα γενιά του συστήματος Opel IntelliLink infotainment, το οποίο ενσωματώνει αρμονικά τη λειτουργία των πληροφοριών του αυτοκινήτου με το smartphone. Η μεγάλη οθόνη 7” υψηλής ευκρίνειας προσφέρει νέο περιβάλλον στα γραφικά, κάνοντας το σύστημα πιο εύκολο στο να διαβαστεί και ταυτόχρονα την ανταπόκριση των λειτουργιών πιο γρήγορη. Το σύστημα επίσης διαθέτει σύνδεση Bluetooth, USB, καθώς και εξωτερικής πηγής ήχου. Το IntelliLink προσφέρει δορυφορικό ραδιόφωνο και δορυφορική πλοήγηση με τα συστήματα Navi της Opel 650 ή 950. 

Μηχανικά μεγαλώνει η γκάμα των κινητήρων με το νέο 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα CDTI χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 32,3 κιλά. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας θα αντικαταστήσει τους παλαιότερους 1,3 και 1,7 λίτρων. Το 0-100 γίνεται σε 9,1”, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,4 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε 116 γρ/χλμ. Τη γκάμα συμπληρώνουν ο γνωστός μας turboβενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,4 λίτρων με 120 και 140 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και είναι τεχνολογίας Euro 6. 

Αργότερα θα υπάρξουν νέες εκδόσεις, τόσο βενζίνης, όσο και πετρελαίου, με τις εκπομπές ρύπων να μην ξεπερνούν τα 100γρ/χλμ και τη μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή να είναι περίπου 3,8 λίτρα/100χλμ. 

Το νέο μοντέλο μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει να διατίθεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρα μας, χωρίς όμως ακόμα να γνωρίζουμε την τιμολογιακή πολιτική.