Το όπλο των Ινδών

ByXenofwntas

08/03/2014

mahindra-reva-halo-2Στην έκθεση αυτοκινήτου της Ινδίας, που έγινε πριν λίγο καιρό, σας αναλύσαμε μερικά από τα δημοφιλέστερα μοντέλα των μεγάλων εταιρειών, τα οποία αλλάζουν ονομασία, χαρακτηριστικά και τιμή και εισέρχονται στην αγορά, προσπαθώντας να κάνουν τους Ινδούς να αλλάξουν τις συνήθειές τους με τα χιλιάδες μηχανάκια που χρησιμοποιούν. Φυσικά από την έκθεση δε θα μπορούσε να λείπει και το δικό τους όπλο, πιστεύοντας πως μπορούν και αυτοί να αποκτήσουν ένα δυνατό όνομα στην παγκόσμια αυτοκίνηση. 

Η ινδική εταιρεία Mahindra παρουσίασε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 225 χλμ/ώρα. Για αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ακούγεται εντυπωσιακό. Το όνομα αυτού; Mahindra Racing Formula

mahind-rareva-halo-1Το σασί του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ζυγίζοντας μόλις 800 κιλά και τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 200 kwκαι ο οποίος ισοδυναμεί με 270 ίππους ενός βενζινοκινητήρα. Το 0-100 γίνεται μόλις σε 2,9”, με την τελική ταχύτητα, όπως προαναφέραμε, να είναι 225 χλμ/ώρα. Για να πετύχει αυτά τα νούμερα τοποθετήθηκαν ζάντες αλουμινίου 18” με ελαστικά της Pirelli, τα οποία ανταποκρίνονται εξίσου καλά, τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί στη Formula E και ο Πρόεδρος της Mahindra Racing, SP Shukla ανέφερε σε δηλώσεις του “Ως πρωτοπόροι της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ινδία θα πρέπει να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Formula E που αρχίζει το Σεπτέμβριο του 2014, κάτι που θα μας δώσει ένα μεγάλο κίνητρο για να πετύχουμε στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Αυτό το αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στους αγώνες και ανυπομονούμε για ένα επιτυχημένο μέλλον στη Formula E.”