Κυκλοφόρησαν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του πρώτου SUV που πρόκειται να βγεί στην παραγωγή από τη Βρετανική Jaguar. Βασισμένο στο Concept CX17 που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, το νέο μοντέλο της Jaguar πρόκειται να το δούμε στην αγορά το 2016, με σκοπό να αλλάξει την πολιτική της εταιρείας σε σχέση με τα μέχρι τώρα μοντέλα που μας είχε συνηθίσει.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο μικρότερο σε μήκος από το CX17 (4,72 μέτρα) εφοδιασμένο με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και την τετρακίνηση να είναι επιλεκτική. Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων θα υπάρξουν οι νέοι V6 τόσο σε έκδοση diesel, όσο και σε βενζίνης, αλλά και ο υπερτροφοδοτούμενος V8.

Το σημαντικότερο στοιχείο σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η αρχιτεκτονική πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί. Με την ονομασία “Intelligent Aluminum ArchitectureiQ[Al] η Jaguar “βάφτισε” την αρχιτεκτονική που θα ακολουθήσει στα μελλοντικά της μοντέλα, με το πρώτο να είναι ο αντίπαλος της Σειράς 3 της BMW, το οποίο πρόκειται να είναι έτοιμο το 2015. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα είναι πολύ σημαντική για την εταιρία, αφού θα αποτελέσει την βάση για την δημιουργία των νέων μοντέλων, τόσο του αναμενόμενου SUV, όσο και των μελλοντικών estate και coupe.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή των νέων μοντέλων που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική, θα γίνει στο υπό ανακατασκευή εργοστάσιο της εταιρίας στο Solihull της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο πριν χρησιμοποιούταν κατ’ αποκλειστικότητα για την παραγωγή των Land Rover.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας