Το νέο Mazda MX – 5 στο Παρίσι

ByXenofwntas

02/10/2014
Το νέο Mazda MX – 5 στο Παρίσι

mazda mx-5 1Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι ξεκίνησε και οι εταιρείες σιγά σιγά αρχίζουν να παρουσιάζουν τα καινούργια τους μοντέλα. Εκεί η Mazda, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο (www.onlydriving.gr/mazda-mx-5), παρουσίασε το νέο MX – 5. Αν και περιμέναμε να αποκαλυφθούν πολλά περισσότερα στοιχεία με την παρουσίασή του, οι Ιάπωνες μας άφησαν με ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.

Οι Ιάπωνες μπορεί να παρουσίασαν πλήρως το εσωτερικό και εξωτερικό τμήμα του νέου MX – 5, δεν αποκάλυψαν όμως τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Το μόνο που έδωσαν στη δημοσιότητα είναι ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου θα τροφοδοτείται από το νέο SKYACTIV κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους. Εάν δεν κοστολογηθεί στην ελληνική αγορά κοντά στα 30.000€, όπως τα προηγούμενα, το αυτοκίνητο αυτό έχει πολλές προοπτικές για τα ελληνικά δεδομένα. Άλλωστε τα sport αυτοκίνητα στην Ελλάδα πάντα είχαν μια ιδιαίτερη προτίμηση από το κοινό.

mazda mx-5 3Στην αμερικανική αγορά το ίδιο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με τον τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 167 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 14,3 κιλών. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση θα είναι 11,8 λίτρα/100χλμ. Τόσο το νέο MX – 5 με το δίλιτρο κινητήρα, όσο και αυτό με τον ευρωπαϊκό κινητήρα των 1,5 λίτρων θα χρησιμοποιούν το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της εταιρείας. Εκτός όμως από τους κινητήρες, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες, γνωρίζουμε πως το συνολικό μήκος θα είναι κατά 11 εκατοστά μικρότερο από τον προκάτοχό του, και για πρώτη φορά θα διαθέτει ηλεκτρική κρεμαγιέρα. Οι αναρτήσεις θα αποτελούνται από διπλά ψαλίδια εμπρός και από πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Δυστυχώς όπως προαναφέραμε, οι Ιάπωνες δε μας αποκάλυψαν όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και όπως ήταν αναμενόμενο, για την τιμή ούτε λόγος. Όσοι ενδιαφέρεστε για την τιμολογιακή πολιτική της Mazda στην ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση στην ελληνική αγορά, θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, οπότε και αναμένεται το λανσάρισμα του αυτοκινήτου.