Το αγωνιστικό GT3 της Lexus

ByXenofwntas

14/03/2014

Lexus_RC_F_GT3_Concept_002Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, εκτός από τα νέα μοντέλα παραγωγής και τα πρωτότυπα με εξελιγμένο και παράξενο σχεδιασμό, οι εταιρείες παρουσιάζουν και αγωνιστικά μοντέλα με τα οποία στο μέλλον θα λαμβάνουν μέρος σε αγώνες. Ένα τέτοιο μοντέλο παρουσίασε και η Lexus, το οποίο είναι το RC F GT3.

Η γνωστή εταιρεία που φημίζεται τόσο για τα πολυτελή όσο και ταχύτατα μοντέλα που παράγει, δημιούργησε ένα concept αγωνιστικό βασισμένο στο RC F, το οποίο και παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει αγωνιστικό φαρδύ αμάξωμα, με τις διαστάσεις να είναι 4,70 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος και 1,27 ύψος και τροφοδοτείται από τον V8 κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ των 540 ίππων, καλύπτοντας έτσι όλες τις παραμέτρους της κατηγορίας GT3.

H Lexus όπως γνωστοποίησε θα προσφέρει αυτοκίνητα σε ομάδες από το 2015, έχοντας προγραμματίσει τις δοκιμές από φέτος. Τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην κατηγορία GT3, όπως και το RC F GT3, μπορούν να λάβουν μέρος σε μία πληθώρα αγώνων παγκοσμίως, όπως στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, αλλά και στο Super GT series της Ιαπωνίας.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας