Νικητής του Ράλλυ Σουηδίας ο Latvala

ByXenofwntas

09/02/2014

Σε ένα από τα πιο δύσκολα Ράλλυ του WRC, αφού ένα μεγάλο μέρος του αγώνα διεξάγεται σε δύσκολες οδηγικές συνθήκες, εφ όσον η Σουηδία είναι χιονισμένη και παγωμένη, ο JariMatti Latvala σημείωσε την τρίτη νίκη στην ιστορία του, με το Polo να δείχνει ότι δεν υπολογίζει ούτε το χιόνι. Η Volkswagen Motorsport έκανε ό,τι ήθελε, αφού τα δύο της αυτοκίνητα τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις με το Latvala να κερδίζει τις πρώτες τέσσερις ειδικές και να προδιαγράφει εξ αρχής την πρώτη του φετινή νίκη. 

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Mikkelsen, ανεβαίνοντας έτσι για πρώτη φορά σε βάθρο του WRC. Έδωσε σκληρή μάχη με τον Ogier, ο οποίος από ένα λάθος προκάλεσε ζημιά στην εμπρός δεξιά ανάρτηση και σε συνδυασμό με την υπερθέρμανση του κινητήρα από τους μπλοκαρισμένους αεραγωγούς, λόγω χιονιού, έμεινε πίσω. Έτσι, μετά το λάθος του Ogier, την 3η θέση κατέλαβε ο Ostberg με το CitroenDS3 WRC. Στην 4η και 5η θέση βρέθηκαν τα FordFiesta της MSport με τους Hirvonen και Tanak, αφήνοντας οριστικά έκτο στη συνολική κατάταξη τον Ogierμετά το λάθος του. 

Στην 7η θέση και 8η θέση βρέθηκε ο Solberg και ο Tidemand με τα Ford Fiesta, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Craig Breen της KelTech Ford και ο Kris Meeke με το Citroen DS3. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του αγώνα ωστόσο ήταν στο τέλος, αφού ο Latvala είχε ήδη φτάσει τη διαφορά του σχεδόν στο λεπτό από τους Mikkelsen και Ostberg, με τον Elfyn Evans να έχει μια πολύ άσχημη έξοδο, που τον άφησε και εκτός βαθμών. Κλείνοντας θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά πως όσο καλός ήταν ο Robert Kubica ως οδηγός της F1, τόσο “κακός” φαίνεται να είναι στο WRC, αφού στο Ράλλυ της Σουηδίας μέτρησε τέσσερις συνολικά εξόδους, με την πιο σημαντική να είναι αυτή που η κατάληξή της ήταν σε ένα δέντρο, αφήνοντας τον έτσι 24ο στη συνολική κατάταξη.  

Αναλυτικά οι πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Σουηδίας:

ΘΕΣΗ
ΠΛΗΡΩΜΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ
1
Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila
Volkswagen Polo R WRC
3:00:31.1
2
Andreas Mikkelsen / Mikko Markkula
Volkswagen Polo R WRC
+53.6
3
Mads Ostberg / Jonas Andersson
Citroen DS3 WRC
+59.5
4
Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen
Ford Fiesta RS WRC
+2:26.9
5
Ott Tanak / Raigo Moelder
Ford Fiesta RS WRC
+3:00.5
6
Sebastien Ogier / Julien Ingrassia
Volkswagen Polo R WRC
+4:29.9
7
Henning Solberg / Ilka Minor
Ford Fiesta RS WRC
+4:47.5
8
Pontus Tidemand /
Ola Floene
Ford Fiesta RS WRC
+5:38.2
9
Craig Breen / Scott Martin
Ford Fiesta RS WRC
+8:55.4
10
Kris Meeke / Pol Nagle
Citroen DS3 WRC
+11:18.0