Η Audi ετοίμασε μια νέα έκδοση για αυτοκίνητά της με την ονομασία Ultra. Η έκδοση αυτή, εκτός ότι θα διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό, θα διατίθεται και με νέο κινητήρα. Το νέο Audi A6 Ultra είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο και οικονομικό γεγονός, που το κάνει πιο ελκυστικό για τον υποψήφιο αγοραστή. 

Εξωτερικά και εσωτερικά δεν έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές, διατηρώντας την έκδοση S, με τη μόνη διαφορά να είναι οι ζάντες αλουμινίου 20”. Στον εξοπλισμό προσφέρονται δερμάτινα καθίσματα, cruise control, αναδιπλούμενη οθόνη αφής 6,5”, ψηφιακό δορυφορικό ραδιόφωνο, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, αισθητήρες φώτων και βροχής, Audi parking system plus με ακουστική και οπτική καθοδήγηση και κάρτα SD. 

Το A6 συγκεκριμένα θα διατίθεται με το νέο TDI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 40,3 κιλά. Η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 4,4 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται μόλις σε 114 γρ/χλμ. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας είναι τεχνολογίας Euro 6 και συνδυάζεται με το επανασχεδιασμένο 7τάχυτο S tronic διπλού συμπλέκτη.

Τέλος, η έκδοση Ultra θα προσφέρεται και στα A4, A5 Coupe και A5 Sportback. Το νέο μοντέλο διατίθεται ήδη στη Μεγάλη Βρετανία, με τη τιμή της βασικής έκδοσης να ξεκινά από 39.200€, ενώ η ακριβότερη αγγίζει τα 46.500€ για την έκδοση A6 Avant Ultra.