Μια βελτιωμένη BMW M4 Coupe

ByXenofwntas

23/09/2014
Μια βελτιωμένη BMW M4 Coupe

bmw m4 coupe lightweight 1Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων Lightweight ανέπτυξε ένα kit αναβάθμισης για τη νέα BMW M4 Coupe. Στο μοντέλο εγκαταστάθηκε νέο σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο με βαλβίδα ελέγχου, που έχει ως αποτέλεσμα το μειωμένο βάρος. Η μπροστινή αεροτομή είναι φτιαγμένη από ανθρακονήματα, όπως και τα οπίσθια φτερά που επιτρέπουν στο γερμανικό μοντέλο να είναι ακόμα πιο γρήγορο.

Εκτός όμως από την αεροτομή και τα φτερά υπάρχουν και άλλα σημεία που έχουν υποστεί αναβάθμιση, όπως εξωτερικά ο διαχύτης, τα μπροστινά φτερά και όλο το κάτω τμήμα του αμαξώματος, ενώ εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί Roll Cage και bucket καθίσματα με ζώνες έξι σημείων.

bmw m4 coupe lightweight 2Η Bilstein έχει βάλει το χεράκι της στις αναρτήσεις, η Beefer στα φρένα και στο σύστημα εξάτμισης, η BBS στις ζάντες, οι οποίες έχουν διάσταση 19’’ και η Michelin στα ελαστικά με το Pilot Sport Cup 2, διαστάσεων 265/35 εμπρός και 285/35 πίσω. Μηχανικά βελτιώθηκε ο εξακύλινδρος TwinPower turbo κινητήρας, χωρητικότητας τριών λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 520 ίππους από 431 και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 66,3 κιλά από 56,1 που ήταν.

Όποιος ήδη έχει μπει σε σκέψεις για την απόκτηση της BMW M4 Coupe με τις βελτιώσεις της Lightweight θα πρέπει να υπολογίσει τα έξοδα του ταξιδιού μέχρι τη Γερμανία και πέραν των αεροπορικών εισιτηρίων και της διαμονής, θα πρέπει να διαθέτει άλλα 17.000€ επιπλέον από την κανονική τιμή μιας M4 Coupe, αφού το σύνολό της με τις βελτιώσεις φτάνει τα 89.000€. Όσοι τα διαθέτουν και θέλουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, τους ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιστροφή, με τα db του κινητήρα και της εξάτμισης να τους συντροφεύουν σε όλη τη διαδρομή.