Η Sport έκδοση του Civic στο Παρίσι

ByXenofwntas

24/09/2014
Η Sport έκδοση του Civic στο Παρίσι

Honda Civic Sport 3Σε δέκα ημέρες ανοίγουν οι πύλες τις διεθνούς εκθέσεως αυτοκινήτου στο Παρίσι και εκεί η Honda θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση για τα Civic και Civic Tourer. Τα νέα μοντέλα μπορεί να μην έχουν δεχθεί μεγάλες αισθητικές επεμβάσεις, όμως εμπλουτίζονται με νέο σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ διαθέτουν μεγάλο χώρο αποσκευών 477 λίτρα για το Civic και 624 για το Tourer. 

Οι εξωτερικές αλλαγές εστιάζονται στους προφυλακτήρες, στους προβολείς με τα ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας και τις πλαϊνές ποδιές. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ξεκάθαρα η γνωστή αεροτομή που κοσμεί το Civic και τα LED φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό αναβαθμίστηκαν τα καθίσματα με νέα υφάσματα και ραφές, ενώ άλλαξε και ο πίνακας οργάνων. Το αμάξωμα συμπληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου 17”.

Honda Civic Sport 1Όπως αναφέραμε το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Honda Connect, περιέχει δορυφορικό ραδιόφωνο, σύνδεση στο Internet, Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας, για να γίνεται πιο εύκολα η στάθμευση του αυτοκινήτου. Επίσης, υπάρχει και η σύνδεση με smartphone καθώς το σύστημα λειτουργεί με Android 4.0.4.

Μηχανικά η έκδοση Sport θα τροφοδοτηθεί με ένα κινητήρα πετρελαίου και ένα βενζίνης. Συγκεκριμένα πρόκειται για το i – DTEC diesel κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 120 ίππων και τον I – VTEC κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 142 ίππους. Το Civic Sport θα το δούμε αρχικά όπως αναφέραμε στο Παρίσι, με τις πωλήσεις, όπως λένε οι Ιάπωνες να ξεκινούν μέσα στο 2015. Εμείς απλά αναμένουμε.