Ένας από τους επίσημους χορηγούς της Ferrari, η Santander, έκανε μια αποκάλυψη σχετικά με τη σχεδίαση και την ονομασία του μονοθεσίου για τη νέα σεζόν, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν απλά ένα ανορθόδοξο tweet. Η Santander αποκάλυψε ότι η ονομασία θα είναι SF17 – JB και άφησε να εννοηθεί ότι το όνομα θα ήταν προς τιμήν του αείμνηστου Jules Bianchi, ο οποίος αγωνίστηκε με τον αριθμό 17 στη Formula 1, πριν από το θάνατό του.

Πριν από το tweet της Santander, στις αρχές Ιανουαρίου, οι οπαδοί της F1 ξεκίνησαν ένα διαδικτυακό αίτημα, ζητώντας από τη Ferrari να ονομάσει το μονοθέσιο του 2017 έτσι ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στο Bianchi. “Ferrari SF17 – JB. Αξίζει η μεγάλη του καρδιά και το ταλέντο του να παραμείνουν αξέχαστα στην καρδιά και την ψυχή των οπαδών της F1”.

“Θα μπορούσαν να σημαίνουν τα πάντα για την οικογένεια Bianchi και για όλους τους οπαδούς ανά τον κόσμο, την κοινωνία, τα ταλαντούχα παιδιά που δίνουν την ελπίδα ότι μπορούν να επιτύχουν το στόχο τους, όπως έκανε ο Jules, αν δουν το νέο μονοθέσιο του 2017 για τη Ferrari, αποδεικνύοντας μέσω αυτού ότι υπάρχει ελπίδα για όλους όσους εργαστούν για αυτή και πιθανώς το όνειρο να γίνει πραγματικότητα”.

“Θα θέλαμε το όνομα του Jules να το κρατάμε για πάντα βαθιά στο μυαλό και αυτό μπορεί να γίνει εάν το βλέπουμε συνεχώς στο μονοθέσιο. Ήταν ένας άνθρωπος που ευλογήθηκε με ταλέντο και ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το διάσημο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο της Ferrari”.

“Ήταν ένα πρότυπο. Οι άνθρωποι τον εξιδανίκευσαν και τον εκτίμησαν καθαρά για το ταλέντο του. Το όνομά του δε θα ξεχαστεί ποτέ και πάντα θα τον θυμάται ο κόσμος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι πια μαζί μας, είναι παρήγορο να γνωρίζουμε ότι το πάθος του για τους αγώνες θα παραμείνει ζωντανό μέσω της φιλανθρωπίας, της φήμης του, ενώ οι αναμνήσεις που έχουμε από τον ίδιο θα τον κάνουν αθάνατο”.

Ωστόσο η Ferrari, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει στη Gazzetta dello Sport, αρνήθηκε ότι στο μονοθέσιο θα σχεδιαστεί το SF17 – JB. Η ιταλική ομάδα, με οδηγούς τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, θα παρουσιάσει το μονοθέσιο για την επόμενη σεζόν στο Maranello στις 24 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα με τη McLaren. Έτσι, η Santander απομάκρυνε το tweet της και το αντικατέστησε με ένα gif, ενώ ζήτησε συγγνώμη, σχολιάζοντας ότι κινήθηκαν κάπως γρήγορα και ότι απλά περιμένουν για την επίσημη αποκάλυψη.