Αν και το Volkswagen Golf μετρά ήδη την 7η γενιά του οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας προετοιμάζουν την επόμενη. Το σαλόνι αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες αρχίζει σε λίγες ημέρες και εκεί οι Γερμανοί θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το Volkswagen Golf 2015.

Το e-Golf ξεχωρίζει από το εξωτερικό στυλ του με τη νέα μάσκα, τους εμπρός προφυλακτήρες, και τα νέα LED φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων με οθόνη αφής, ένδειξη για τη ροή ενέργειας και ένα e -manager που επιτρέπει στον οδηγό να καθορίσει την ώρα που θα αναχωρήσει έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ορθή φόρτιση του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στη θέση του φυσικού αερίου του νέου Golf και των πετρελαιοκινητήρων, το 2015 θα πάρει ένας υδρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας 24,2 kWh με μπαταρία ιόντων λιθίου, ο οποίος θα μπορεί να διανύσει μέχρι 160 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Η μέγιστη ισχύς αναμένεται να φτάνει τους 115 ίππους με τη μέγιστη ροπή να είναι στα 27,5 κιλά με το 0-100 να γίνεται σε 10,4”.

Το e-Golf για μια πλήρη επαναφόρτιση χρειάζεται τέσσερις ώρες, χρησιμοποιώντας τον ειδικό φορτιστή της Volkswagen, ενώ σε μια τυπική οικιακή πρίζα θα χρειαστεί περίπου 20 ώρες. Αντίθετα με έναν ταχυφορτιστή θα θέλει μόλις μισή ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι παραγγελίες του αναμένονται να ανοίξουν πρώτα στην αμερικάνικη αγορά στα τελειώματα του 2014 και μέσα στο 15 για τη Ασία και την Ευρώπη.