Η Volkswagen παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκυο την υβριδική έκδοση του up στην οποία είχαμε αναφερθεί πριν περίπου δύο εβδομάδες (www.onlydriving.gr/volkswagen-up-hybrid). Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης που υπόσχεται στις μετακινήσεις την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Όλα τα νέα αυτοκίνητα της Volkswagen μελλοντικά θα δεχτούν εναλλακτικά συστήματα ενέργειας, έτσι ώστε να γίνουν πιο οικονομικά και φιλικά στο περιβάλλον.

Το νέο up συνδυάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει έως και 35 kW, ενώ η μέγιστη ισχύς του στο εμπρός τοποθετημένο σύστημα μετάδοσης είναι 55 kW. Η μπαταρία και το ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 33 λίτρων βρίσκονται μεταξύ των πίσω καθισμάτων και του χώρου αποσκευών. Το συνολικό βάρος του up hybrid είναι 1.205 κιλά παρά την προσθήκη των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Εξωτερικά ακολουθεί τα σχεδιαστικά στοιχεία που είναι γνωστά από όλα τα ηλεκτρικά e-up μοντέλα. Το κύριο χρώμα βαφής είναι το λευκό, το οποίο περιλαμβάνει μπλε λεπτομέρειες που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μοτίβο. Και στο εσωτερικό κυριαρχεί το λευκό χρώμα όπου και πάλι υπάρχουν μπλε πινελιές. Στον πίνακα οργάνων δεσπόζει μια LED οθόνη με όλα τα όργανα να είναι ψηφιακά και ο χρωματισμός είναι και εδώ λευκός-μπλε.

Μηχανικά χρησιμοποιεί έναν πετρελαιοκινητήρα 800 κ.εκ. με τη μέση κατανάλωση να φτάνει τα 1,1 λίτρα/100χλμ και τις εκπομπές ρύπων να είναι μόλις 27 γρ/χλμ. Το 0-100 γίνεται σε 15,7” ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ/ώρα, με τη μέγιστη ροπή να είναι 21,8 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν οδηγός πατάει το συμπλέκτη ένα σύστημα του up αποσυνδέει τη λειτουργία του πετρελαιοκινητήρα, δουλεύοντας ο ηλεκτροκινητήρας ανεξάρτητα, μηδενίζοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Με αυτό τον τρόπο ο ηλεκτροκινητήρας φτάνει τα 77 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του σε πλήρη χρήση φτάνει τα 50 χιλιόμετρα.