Το πιο γρήγορο Nissan GT-R από τη Nismo

ByXenofwntas

22/11/2013

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τόκυο το νέο Nissan GTR. Η Nismo συνεχίζει τις βελτιωτικές επεμβάσεις στα αυτοκίνητα της Nissan. Τώρα έβαλε το χεράκι της στο γρήγορο GTR για να το κάνει ακόμα γρηγορότερο. Το νέο GTR Nismo είναι ο άσσος στο μανίκι για τους Ιάπωνες αφού είναι η κορυφαία τους έκδοση μέχρι σήμερα. 

Κοιτώντας εξωτερικά το νέο GTR ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά οι κόκκινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και στα πλαϊνά του αμαξώματος, η μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και οι νέες απολήξεις της εξάτμισης. Η συγκεκριμένη έκδοση Nismo έχει αρχικό προσανατολισμό την πίστα και γι’ αυτό έχουν ρυθμιστεί ανάλογα οι αναρτήσεις, με πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ. Όλα αυτά συνδυάζονται με ζάντες αλουμινίου 20” με διαστάσεις ελαστικών 255/40 εμπρός και 285/35 πίσω. Το Nissan GT-R Nismo, θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς (Brilliant White Pearl, Meteor Flake Pearl Black, Ultimate Metallic Silver και Vibrantred).

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket ανακλινόμενα καθίσματα της RECARO με Alcantara. Όλο το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και στο δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι ξεχωρίζει το λογότυπο “GTR” με τις κόκκινες ραφές. Επίσης, κόκκινες ραφές υπάρχουν και στα  καθίσματα, στην κεντρική κονσόλα και στις επενδύσεις των θυρών.  Κάτω από το καπό κρύβεται ο ισχυρότατος V6 με διπλά turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων με τη μέγιστη απόδοση να αγγίζει τους 595 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 66 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 2,5” και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Τέλος, οι πωλήσεις του αναμένονται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2014.