Ανανεώνεται το Toyota Verso-S

ByXenofwntas

21/05/2014

toyota-verso-1Οι Ιάπωνες της Toyota ανακοίνωσαν και επίσημα πλέον, πως από το καλοκαίρι θα βρίσκεται σε όλες αγορές (ανάμεσα τους και η Ελλάδα) το νέο Toyota Verso-S. Το πολυμορφικό μοντέλο αλλάζει όψη με τη νέα μάσκα και τα νέα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν περισσότερο Lexus δημιουργώντας μια αίσθηση πολυτελείας στο νέο μοντέλο. Η εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου 16”.

Εκτός από το εξωτερικό, επεμβάσεις έγιναν και στο εσωτερικό του αμαξώματος αναβαθμίζοντας την οθόνη αφής μεγέθους 6,1”, με το σύστημα ψυχαγωγίας Toyota Touch 2. Επίσης, προσφέρεται δορυφορικό ραδιόφωνο, σύνδεση Bluetooth με τηλέφωνο και συσκευές ήχου, θύρα USB και κάμερα οπισθοπορείας.

toyota-verso-4Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτηθεί με το νέο πετρελαιοκινητήρα D-4D  της Toyota που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη BMW χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 27,2 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 119 γρ/χλμ. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες θα διατίθεται και με το δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, αλλά για την ώρα στην χώρα μας είναι ασύμφορος λόγω φορολογίας.

Όπως αναφέραμε η διάθεση του στη χώρα μας θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι χωρίς να γνωρίζουμε την τιμολογιακή πολιτική του. Ευελπιστούμε πάντως η βασική έκδοση με τον κινητήρα D-4D των 1.600 κ.εκ., να μη ξεπεράσει τις 20.000€.